Kundtjänst0725-638179 Vardagar 9:30-16:00 Lunch 12:00-13:00    |    Kontakta oss   |   Frakt 59kr - Vi bjuder på frakten över 500kr    |    2-3 dagars leveranstid på lagervaror  

Kokosglass med karamelliserad surdegscrisp och dadelsirap

Paulina Suonvieri från 100kitchenstories.se utsökta kokosglass med karamelliserad surdegschips och dadelsirap. Se hennes inspirerande instagram här: @100kitchenstories. Receptet hittar du här nedan:

RECEPT
3-4 portioner

3-4 portioner
5-6 moget frysta bananer
1 burk full-fet kokosmjölk, endast det tjocka
1 tsk vaniljpulver
4 st surdegs- thin crisp
2 msk ekologisk kokosolja
2 stora msk honung eller agave sirap
Valfri mängd dadlar + en skvätt vatten


Skär dina mogna (helst brunprickiga) bananer i skivor.. Lägg in i en plastburk och sätt in i frysen för ett antal timmar tills de stelnat.
Mixa därefter dina bananskivor med det feta från kokosmjölken och vaniljpulver. Efter ett antal minuter (beroend epå hur stark din mixer är) så kommer en glass skapas.

Karamelliserade thin crisp: Smält kokosolja och honung i en liten kastrull. Blanda om. Bryt dina thin crisp på mitten så du får 8 bitar och lägg de i blandningen. Vänd på thin crispen, häll över blandning med en liten sked så att varje bit blivit väl täckt med honungsblandningen.
Lägg sedan dina thin crisp på ett bakplåtspapper så de får stelna lite.

Dadelsirap: mixa eller stött med en mortel valfri mängd dadlar. (ca 8 dadlar räcker för 3-4 portioner). Tillsätt lite vatten för önskad konsistens och mixa/blanda igen.

Servera din kokosglass med thin crispen och dadelsirapen.
 
Använd samma produkter som Paulina
En härlig glasskål i klassiskt mönster gjord i glas blir den perfekta serveringsskålen till alla härliga efterrätter. Kombinera med den rostfria glasskopan för snygga kulor. 

Glasskålen och glasskopan hittar du här!

Laktosfria och proteinrika kesoplättar

100 kitchen stories
Paulina Suonvieri från Göteborg driver matbloggen 100kitchenstories.se och har en stor passion för hälsa och matlagning. Ta del av hennes recept på dessa utsökta kesoplättar här nedan.

RECEPT
2 portioner

2 ägg
1,5 + 0,5 dl laktosfri keso
2 dl fiber eller glutenfria havregryn
1 msk psylliumfrön
En liten nypa örtsalt
Ett kryddmått äkta vaniljpulver
Kokosolja för stekning
Bär + limeskal + färsk basilika eller citronmeliss


GÖR SÅ HÄR: 
1) Vispa äggen ordentligt till ett fluffigt skum. Blanda ner havregrynen, psylliumfrön, vaniljpulver och örtsalt. Låt stå någon minut så att vätskan binder sig.
2) Blanda ner 1,5 dl keso.
3) Hetta upp en stekpanna med kokosolja, och klicka ut till små plättar.
4) Sänk värmen till medel och vänd ner de stelnat.
5) Servera plättarna med resterande keso, blandade bär, samt färsk basilika eller citronmeliss.
Använd samma produkter som Paulina
Det är så mycket roligare att baka och laga med bra redskap. Använd samma produkter som Paulina till detta recept. Ballongvisp i rostfritt stål med en längd på 27 cm, 149kr, tungt och exklusivt marmorfat 30x25 cm, 229kr, grå vispskålar i 3-pack, 59kr. 

Marmorfatet, ballongvispen och den grå vispskålen köper du här!

Rosa popcorn till barnkalaset!

Inspiration om kalas för barn
Canderade popcorn är lätt att göra, sött och väldigt gott. Var noga med att inte bränna dig för sockerlagen blir otroligt varm! Och rosa är ju urtjusigt men annan snajdig färg fungerar naturligtvis också fint! Dessa popcorn är perfekta till barnkalaset. 

Klicka här för att komma till produkterna för ett lyckat barnkalas!

RECEPT
1 paket micro popcorn 
Sockerlag:
4 dl Socker 
1 dl Vatten 
50 g Smör
Röd karamell färg

GÖR SÅ HÄR:
1) Poppa popcornen enligt anvisning på paketet
2) Sätt ugnen på 175 grader
3) Blanda samtliga ingredienser till sockerlagen förutom karamellfärgen i en kastrull. Koka upp under omrörning tills sockret har smällt samman med smöret. koka sedan på medel hög värme i ca 5 min. Tag kastrullen från plattan och tillsätt karamellfärgen.
4) Häll popcornen i en stor skål och häll över sockerlagen, blanda väl så att alla popcorn täcks med rosa sockerlag. sprid ut popcornen på en plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 7-10 minuter.
5) Låt svalna på bricka och lägg sedan upp i en skål. 

 

Produkter