Kundtjänst: kundservice@room99.se   |   Kontakta oss   |   Frakt 49kr   |   Vi skickar inom 1-2 dagar  |   Hämta på vårt lager i Motala   |   Om oss
Art: PureO_6

Kalkfärg Pure & Original - Färgkarta

Klicka hem denna färgkarta och njut av dessa färger. Vilken rum behövs göras om? Är du ute efter betongkänsla eller sammet, eller kanske både och?

En smidig färgkarta där du ser alla färger. Det är samma färgprov för både Fresco och Classico men läs här nedan skillnaden på dom.

Fresco:

Fresco kalkfärg är en inomhusfärg som består av naturliga pigment och är miljövänlig. Den speciella Fresco-färgen är en blandning av kalk och naturligt pigment som ger en unik konsistens och färg spel. Kalkfärgen är lätt att applicera på väggen men man måste hela tiden tänka på vilken teknik man har valt att måla med så man målar med samma teknik över hela väggen/rummet för få ett snyggt resultat. Fresco ska målas med en bred, långhårig och mjuk pensel, ej roller. Det är viktigt att måla vått i vått dvs överlappa penseldragen medan de forfarande är våta och inte måla över vad som är torrt.

Fresco kalkfärg ger en matt betongliknande yta eller en levande yta med framstående nyanser beroende på vilken appliceringsteknik du använder dig av. Eftersom Fresco är en naturlig produkt kan vi inte garantera exakt färg jämfört med färgproverna.

Fresco kalkfärg kan användas på puts, betong, gipsskivor eller tidigare målade ytor. Alla ytor måste behandlas med minst ett skikt Pure & Original vägg primer. När man målar med primer innan så räcker det oftast med en strykning av färgen. Om man bortser från användningen av Pure & Original vägg primer kan vi inte garantera det huvudsakliga resultatet.

En liter färg räcker till ca 10-12 m²

 

Classico:

Är en supermatt vattenbaserad akrylfärg för inomhusbruk. Att enbart använda naturliga pigment ger färgen ett djup. Classico ger en helmatt yta med en mjuk, tyst färgspel som påminner om sammet och ger ditt hem ett exklusivt utseende.

Classico appliceras med samma teknik som en vanlig vattenbaserad väggfärg. Du kan måla med roller eller pensel. Vi rekommenderar att man målar 2 gånger på väggen för bästa resultat. Färgen är dammtorr efter 30-60 minuter och övermålningsbar efter 4 timmar.

Classico kan även användas till att måla på möbler och trä. Tänk på att färgen inte är lika hållbar som en oljefärg men man kan skydda ytan med att måla med en matt sealer för att förbättra hållbarheten.

En liter färg räcker till 12-15m²

 

Tips: Måla en fondvägg med Fresco och reseten av rummet med Classico. Classico måste upplevas för att förstå hur fantastiskt det är. Denna färg förvandlar hela atmosfären i rummet.

Kalkfärgen suger åt sig fukt så akta hudena och bär gärna handskar om du har känslig hud.

Kalkfärgen är absorberande och porös. Vatten, fett och hög luftfuktighet kan orsaka permanenta märken. För att undvika detta kan ytan tätas med Pure & Original Eco Sealer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Heminredning när det är som bäst Frakt 49kr Homestyling med trygga betalningar Trygga betalningar Posters med 30 dagar oppet kop Vi skickar inom 1-2 dagar