Kundtjänst: kundservice@room99.se   |   Kontakta oss   |   Frakt 49kr   |   Vi skickar inom 1-2 dagar  |   Hämta på vårt lager i Motala  |   Om oss
Art: 1028-2

Kalklitir Kalkfärg 1 kg, Seashell

500 kr
stockstatus Finns i lagret
stockstatus Leveranstid ca 5-7 dagar
stockstatus .
 Lägg i varukorg
stockstatus Leveranstid ca 5-7 dagar

Kalklitir Kalkfärg 1 kg, Seashell

Kalklitir är en härlig färg med isländska rötter och är gjord av vatten, kalk och färgpigment med matt struktur och ett utmärkt djup. Det är en naturprodukt och kan vara den mest miljövänliga färgen som finns. Kalklitir kan användas både inomhus och utomhus och även på möbler. 

  • Innehåller vatten, kalk och färgpigment
  • Färgen har en matt struktur
  • Levereras i pulverform om 1kg
  • 1 kg pulver mixas med 1,7 liter vatten som blir 2 liter färg
  • Räcker till ca 6-10 kvm
  • Färgen ska målas med bred pensel

På en matt tapet kan du måla direkt på tapeten, även på mönstrad tapet då Kalklitir är heltäckande. Är tapeten glansigare så rekommenderas en primer innan målning så att färgen fäster orderntligt. Det går även bra att måla på en strukturtapet, men strukturen kommer fortfarande att synas. Det går bra att måla direkt på en yta av vatten- eller akrylbaserad färg. Är färgen mer än 60 i glans rekommenderas en grundfärg så att Kalklitir fäster. Ska en yta som innan är målad med olje- eller plastfärg rekommenderas en primer så att Kalklitir fäster på väggen. Det går bra att måla direkt på trä men finns det en hel del kvistar så kan det vara bra att använda en kvistlack och ovanpå kvistlacken behövs sedan en primer innan målning av Kalklitir. Önskar man att träet ska synas igenom färgen men så kan man blanda ut färgen med mer vatten. På gips går det utmärkt att måla direkt på, även tegelvägg går att måla direkt på, dock så suger tegel upp mer färg så räkna med några extra lager färg. Kalklitir fäster inte på spackel så använd en primer innan målning på spackel. Kalklitir tål 50 graders värme så att måla på en spis, mur och element går bra. Kalklitir går även att måla med utomhus, det är viktigt att det inte kommer vatten på färgen 3-4 dagar efter att det är målat, efter det så tål den målade ytan utomhusmiljö. Du kan måla över Kalklitirfärgen med annan nyans hur många gånger som helst och önskar du måla eller tapetsera över färgen sedan går det bra, grunda med en primer innan. 

Kalklitir är en helt naturlig och miljövänlig produkt som säljs i pulverform om 1kg. Pulvret på 1 kg mixas med 1,7 liter vatten som blir 2 liter färg. 

1 liter kalkfärg räcker till ca 6-10 kvm. En mörk nyans, dvs, alla secco-färger kan man späda lite till och då räcker det till ca 8-12 kvm. Torktiden är ca 2-6 timmar. Sen beror det lite på hur underlaget ser ut, om det suger lite eller mycket. 

Färgen ska målas med bred pensel för att få den speciella levande strukturen. Målas färgen med en roller så får man inte samma struktur och resultatet blir väldigt platt. Kalkfärgen från Kalklitir varken smular, fäller eller färgar av sig och den är även lämpad att användas till fuktiga utrymmen som källare tack vare att det är en naturlig färg som andas och motverkar fuktskador. Det går även bra att måla med Kalklitir i badrummet, men inte runt duschen där det stänker vatten. 

Hur mycket du tar i när du målar så får du olika slags karaktär, målar du med normal kraft så får du en struktur. Väljer du att måla med mer kraft så kommer du att se en mycket tydligare strukturskillnad. Hittar du inte exakt den nyans du önskar så går det utmärkt att blanda två färger till en egen nyans. Kalklitirfärgen går att sparas tätt förslutet i upp till ett år. Färgen är liksom all matt färg känslig för fläckar, så vid utsatta ställen som vid en spisfläkt där det kan uppstå flott så rekommenderas det att det används en lack ovanpå.

Läs mer

Heminredning när det är som bäst Frakt 49kr Homestyling med trygga betalningar Trygga betalningar Posters med 30 dagar oppet kop Vi skickar inom 1-2 dagar