Kundtjänst: kundservice@room99.se   |   Kontakta oss   |   Frakt 49kr   |   Vi skickar inom 1-2 dagar  |   Hämta på vårt lager i Motala  |   Om oss
Art: 1001-1

Pepparkvarn - Pepparfågeln

Pepparfågeln (Peberfuglen) “Appetit på livet”

Peperfugeln är en dansk, mönsterbeskyddad kvalitetspepparkvarn i mahogni, ask, lönn och valnöt som första gången blev producerat i slutet av 1950-talet. Peperfugeln har varit favoritsaken för många gäster runt middagsbordet och har den danskpatenterade Tucan Pepper Grinder som kvarn. 

Peperfugeln är designat av Sven Erik Tonn-Petersen (1925-2004). Hans idé med Peberfugeln var skapa en enkel och igenkännlig vardagsikon, som både är funktionell och kan pryda vilket matbord som helst.

Tukanen som inspiration:

Tonn-P hade i allra högsta grad "aptit på livet" och levde ett festligt, äventyrligt liv, fult med humor och glädje. Tonn-P var autodiakt och hade en brinnande önskan om at skapa produkter med ett tydligt formspråk och harmoniska, funktionella och tidstypiska designs. Det var exakt önskan om funktionell design, peppersn aptitgivande egenskaper och tukanens smeknamn som inspirerade Tonn-P till att skapa Peberfugeln. 

Företaget Spring Copenhagen lanserade Peberfugeln på nytt hösten 2015 i samarbetet med Tonn-P's familj. Med nylanseringen önskar Spring Copenhagen att inspirera och kickstarta ett helt universum av annorlunda och funktionella designs av hög kvalitet designat av Tonn-P från 1950-1970. Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »
Heminredning när det är som bäst Frakt 49kr Homestyling med trygga betalningar Trygga betalningar Posters med 30 dagar oppet kop Vi skickar inom 1-2 dagar