Kundtjänst: kundservice@room99.se   |   Kontakta oss   |   Frakt 49kr   |   Vi skickar inom 1-2 dagar  |   Hämta på vårt lager i Motala   |   Om oss

Inredning.

Jabadabado - trygga & roliga leksaker?

Varumärket Jabadabado står för enkel, stilren, lekfull och trendig design.Snygg formgivning, bra funktion, härliga färger och kul mönster är också karaktäristiskt för Jabadabados produkter. Allting tillverkas av hållbara och naturliga material som trä och bomull! Du köper Jabadabados produkter här hos Room99.se!

 Endast 49kr i frakt

Inredning på room99.se Omgående leverans

Läs mer
Filtrera
Sortering: Senast inlagd

Om Jabadabado 

1993 grundades företaget Jabadabado av den då arbetslösa inredningsarkitekten Eva Eliasson och hennes make Calle. I sitt hem designade och tillverkade Eliasson, som i grunden är utbildad formgivare, träleksaker som exempelvis en gunghäst. Ryktet om leksakerna började sprida sig och den närmaste omgivningen började beställa leksaker från henne. Detta gjorde att paret Eliasson började fundera på om hobbyn skulle kunna bli deras yrke och det dröjde inte länge förrän deras företag var startat. Calle Eliasson är snickare och mekaniker och paret gjorde produkterna helt på egen hand. De hade även en egen butik där de sålde sina alster. Leksakstillverkningen tog dock mycket tid i anspråk och de tjänade därför inte mycket pengar på det de gjorde. Av den anledningen valde de istället att enbart rikta in sig på att sälja internationella produkter, även om ambitionen fortfarande var att satsa på den egna designen. Och så blev det! År 2000 bildades Jabadabado AB och idag tillverkas produkterna i 22 fabriker i Kina. Calle Eliasson är VD för familjeföretaget och Eva Eliasson verkar som designer där. På kontoret, beläget i Landskrona, finns det 12 anställda. Jabadabados marknad är Skandinavien och stora delar av Europa och i sortimentet finns det leksaker och inredning till barnens rum. Du köper Jabadabados produkter här hos Room99.se!

Säkerheten är viktig för Jabadado

Jabadabado är noga med att kontrollera att de kinesiska fabriker som tillverkar företagets produkter följer gällande miljökrav och arbetsmiljöregler. Dessa kontroller görs genom regelbundna besök i fabrikerna. Produktsäkerheten är även den mycket viktig för Jabadabado och produkterna är testade enligt gällande europeiska och svenska säkerhetskrav. Det som testas är bland annat produkternas färger, konstruktion och material. Det görs också tester på om produkterna innehåller några kemikalier. Samtliga Jabadabado-produkter är fria från PVC och Bisphenol A (BPA). Alla leksaker från Jabadabado är CE-märkta, något som innebär att de genomgått tester enligt europeiska säkerhetskrav. Jabadabado följer alltså alla de europeiska regler som finns om sådant som exempelvis färgämnen, flamsäkerhet och smådelar. CE är en märkning som enbart är avsedd för leksaker, därför är inte Jabadabados övriga produkter försedda med CE-symbolen. Dessa produkter har givetvis ändå gått igenom tester för exempelvis material och färg och innehåller endast godkända ämnen. Jabadabados produkter är medvetet gjorda för att inte vara slit- och slängprodukter. Tanken är att de ska kunna ärvas från barn till barn och den tidlösa formgivningen i kombination med de  hållbara och naturliga materialen borgar för detta! Produkterna ska också locka till lek och göra barnens rum mysigt! De flesta anställda på Jabadabado är själva föräldrar och deras barn får prova och godkänna produkterna!