Kundtjänst: kundservice@room99.se   |   Kontakta oss   |   Frakt 49kr   |   Vi skickar inom 1-2 dagar  |   Hämta på vårt lager i Motala -  OBS! Ingen butiksförsäljning  |   Om oss

Inredning.

Kalklitir Kalkfärg

Kalklitir är en härlig färg med isländska rötter och är gjord av vatten, kalk och färgpigment med matt struktur och ett utmärkt djup. Det är en naturprodukt och kan vara den mest miljövänliga färgen som finns. Kalklitir kan användas både inomhus och utomhus och även på möbler. 

 Endast 49kr i frakt

Inredning på room99.se Omgående leverans

Läs mer
Filtrera
Sortering: Senast inlagd

Måla med Kalklitir

På en matt tapet kan du måla direkt på tapeten, även på mönstrad tapet då Kalklitir är heltäckande. Är tapeten glansigare så rekommenderas en primer innan målning så att färgen fäster orderntligt. Det går även bra att måla på en strukturtapet, men strukturen kommer fortfarande att synas. Det går bra att måla direkt på en yta av vatten- eller akrylbaserad färg. Är färgen mer än 60 i glans rekommenderas en grundfärg så att Kalklitir fäster. Ska en yta som innan är målad med olje- eller plastfärg rekommenderas en primer så att Kalklitir fäster på väggen. Det går bra att måla direkt på trä men finns det en hel del kvistar så kan det vara bra att använda en kvistlack och ovanpå kvistlacken behövs sedan en primer innan målning av Kalklitir. Önskar man att träet ska synas igenom färgen men så kan man blanda ut färgen med mer vatten. På gips går det utmärkt att måla direkt på, även tegelvägg går att måla direkt på, dock så suger tegel upp mer färg så räkna med några extra lager färg. Kalklitir fäster inte på spackel så använd en primer innan målning på spackel. Kalklitir tål 50 graders värme så att måla på en spis, mur och element går bra. Kalklitir går även att måla med utomhus, det är viktigt att det inte kommer vatten på färgen 3-4 dagar efter att det är målat, efter det så tål den målade ytan utomhusmiljö. Du kan måla över Kalklitirfärgen med annan nyans hur många gånger som helst och önskar du måla eller tapetsera över färgen sedan går det bra, grunda med en primer innan.