Gömd på en bakgata i Londons trendiga Soho-distrikt är POLPO en av stadens hetaste restauranger. Kritiker och matentusiaster flockas till denna diskreta bàcaro där Russell Norman serverar rätter från Venedigs bakgator. Långt från de turistfällor som präglar den berömda flytande staden bjuder denna typ av matlagning på enkelhet, innovation och sprudlande läckerheter. Boken innehåller 140 recept som caprese-torn, zucchinipommes, sparris med parmesan och ansjovissmör, butternut-risotto, arancini, kanin cacciatore, varm ankallad med våta valnötter och rödbetor, krispiga små pizzor med prosciutto och ruccola, pilgrimsmusslor med citron och pepparmynta, makrilltartar, linguine med musslor, hel havsruda, varm bläckfisksallad, mjukskaliga krabbor i parmesanbatter med fänkålssallad, valnöts- och honungssemifreddo, tiramisù, sprudlande bellinis och glas med ljus orange spritz. Med lysande fotografier av Jenny Zarins, som fångar Venedigs dolda hörn, de livliga bàcari och de sublima vattenvägarna, är POLPO en strålande hyllning till Italiens bäst bevarade matkultur.