The Official Downton Abbey Cookbook erbjuder över 100 recept som speglar matlagningen i Crawley-hushållet – från middagsbjudningar uppe i salongen till efterrätter och pajer nere i köket. Recepten ger en autentisk bit av Downton Abbey till moderna kök och fans. Vare sig de är anpassade från originalrecept, återskapade som på skärmen eller typiska för tiden, återspeglar alla recepten influenserna från Downton Abbeys middagar. Mat- och kulturhistorikern Annie Gray ger en värmande och fascinerande inblick i rätternas bakgrund från perioden 1912 till 1926, när Downton Abbey utspelar sig – en tid präglad av enorm förändring och konflikt samt kulinarisk utveckling. Med ett förord av Gareth Neame, exekutiv producent och medskapare av Downton Abbey, och med över 100 fantastiska färgfotografier, varav många är tagna på Downton Abbeys set med originalglasyr och porslin, innehåller kokboken också ett särskilt avsnitt om hur man anordnar Downton-inspirerade middagar. Den innehåller bilder från TV-serien och den senaste filmen, samt noter om etikett och seder från tiden, citat från karaktärerna och beskrivningar av scenerna där maten förekommer, vilket ger rik kontext för rätterna. Recepten är grupperade efter tillfälle, inklusive frukost; luncher och middagar; eftermiddagste och trädgårdsfester; picknickar, jakter och travmöten; festligheter; middagar uppe; efterrätter och canapéer; middagar nere; middagar nere och te; och köket.
Från middagsmenyn uppe:
Från middagsmenyn nere:
Med dessa och fler historiska recept, njut av de rika traditionerna och smakerna från Downton Abbey om och om igen.